Netwerkeisen voor VoIP

Het bedrijfsnetwerk dient een Voice ready LAN of WAN te zijn.

De kwaliteit van een gesprek door middel van VoIP is sterk afhankelijk van de bandbreedte van het netwerk.
Net als bij het laden van internet pagina’s en het downloaden van bestanden is er bij VoIP sprake van het binnenhalen en versturen van gegevens.
Het spreekt dus voor zich dat de bandbreedte essentieel is voor de kwaliteit en stabiliteit van het gesprek. Mede als de capaciteit is het wenselijk dat de QoS (Quality of Service) ingesteld kan worden op het netwerk waarbij de VoIP voorrang krijgt op het gewone netwerk verkeer. Wanneer VoIP pakketten niet in de juiste volgorde aankomen krijgt u een gesprek van slechte kwaliteit. Dit is bij uw data verkeer minder van belang.

In sommige gevallen moet er niet alleen gekeken worden naar de randapparatuur in het netwerk, maar ook naar de interne infrastructuur. Het bekabelingsnetwerk. Als deze bekabeling dusdanig is verouderd of van slechte kwaliteit is voor een goede implementatie van VoIP zal deze vervangen moeten worden. Bij vervanging zal niet alleen worden gekeken naar de huidige behoefte en eisen, maar ook naar de netwerkeisen in de toekomst zodat uw medewerkers snel en efficiënt kunnen blijven werken.

In al deze punten kan Protelco group bv u adviseren en realiseren van het benodigde, omdat wij beschikken over gekwalificeerde monteurs die gecertificeerde datanetwerken volgens de richtlijnen van onze leveranciers aanleggen en certificeren.